Demo inplannen? of
Menu

headset_mic

Webinar

Een webinar is een korte online workshop of training waarbij kennisoverdracht plaatsvindt via het internet. Een webinar is bijzonder geschikt om een grote groep deelnemers tegelijkertijd te bedienen. De trainer maakt gebruik van een videocamera en microfoon en deelt het scherm. Deelnemers zien en horen alleen de trainer en niet elkaar. Via de chatfunctie kunnen vragen aan de docent worden gesteld.

Het voordeel van deze trainingsvorm is dat de deelnemers niet fysiek naar een locatie toe moeten, geen reistijd en reiskosten gemaakt hoeven te worden en dat de webinar eventueel opgenomen kan worden zodat de deelnemers de sessie later nogmaals terug kunnen kijken. Webinars worden standaard via Skype voor Bedrijven aangeboden. Indien deelnemers zelf niet over Skype voor bedrijven beschikken kan via de Skype Web App alsnog worden deelgenomen.

Om de training zonder vertraging te beginnen wordt voorafgaand aan de training een connectiviteitscheck gedaan zodat eventuele technische issues vooraf tijdig kunnen worden gesignaleerd en opgelost.